Home > Mode en Beauty > Dé modetrends van dit najaar

Dé modetrends van dit najaar

Nu de scholen weer zijn begonnen en september zijn intrede heeft gedaan, zwaaien we de zomer van 2023 definitief uit. Dat kan droevig klinken, maar het goede nieuws is dat de najaarscollecties in de winkels hangen. Irene van Lieshout, Hoofd inkoop accessoires, damesschoenen, horloges en juwelen van de Bijenkorf, praat ons bij over de laatste herfsttrends.

Die herfsttrends laten zich duidelijk opsplitsen in twee soorten. Enerzijds draait het dit seizoen om investeringsstukken: chique spullen die jarenlang meegaan, zowel in kleur en print als in materiaal. Hierbij kun je denken aan het fenomeen van silent luxury: kwalitatief goede items in sobere kleuren zonder opsmuk, maar mét goede snit.

Anderzijds is er de bonte stoet: kleuren, prints en materialen die willen dat je feestviert. Flashy metallics in zilver, goud, mint en lila, maar ook poppykleuren als knalroze en knaloranje. ,,Je ziet dat liefhebbers van kleurrijke accessoires al snel gaan voor een kleinere tas van bijvoorbeeld Jacquemus in poppy roze en knalgeel. Voor een alledaagse tas wordt dan juist weer geïnvesteerd in een groter formaat in een tone down kleur, zoals de Loulou van Saint Laurent.” 

Een kleine tas in een opvallende kleur

Over tassen gesproken, kijk bij je volgende bezoek aan de Bijenkorf in Maastricht eens naar de Tabby van Coach, de Snapshot van Marc Jacobs of een model uit de Le Pilage-reeks van Longchamp. ,,Bij het uitzoeken van een nieuwe tas wordt vaak gekozen voor een veilige stijl, terwijl de Snapshot van Marc Jacobs in werkelijk alle kleuren wordt verkocht. Zo kun je helemaal op je eigen manier inspelen op de trend”, tipt van Lieshout.

En als je er dan toch bent, kijk dan ook even naar de vintage tassencollectie. ,,Die collectie wordt erg goed verkocht in Maastricht. De stad heeft een aantal goede vintage horloge- en sieradenzaken, maar geen uniek adres dat vintagetassen verkoopt. Het aanbod van de Bijenkorf neemt daar een uitzonderlijke positie in en is zeker de moeite waard.” De Maastrichtse vestiging van de Bijenkorf telt als enige Bijenkorf een vaste locatie van L’Étoile de Saint Honoré, een boetiekketen voor vintage designertassen.

Sneakers voor comfort

Naast een goede tas is een goede schoen minstens zo belangrijk. En voor de sneakerliefhebbers onder ons nog meer goed nieuws: ,,De sneakertrend raken we niet meer kwijt. It’s here to stay. Retro sneakers als New Balance en Veja Sneakers zijn niet meer weg te denken uit de collectie en zijn inmiddels uitgegroeid tot klassiekers.” En dat mag dan gerust gecombineerd worden met een boven-de-knie-plooirok en een mooie blouse, want college chic of tenniscore waarbij sport en stijl samensmelten, is helemaal van nu.

Happy new you

Ook de goedgehakte pump maakt een revival. ,,Ook daaraan zie je dat mensen graag weer feest willen vieren. In het alledaagse leven kiezen we voor chique comfort in natuurtinten en bij speciale gelegenheden dossen we ons op in opvallende kleuren en prints.”

show auteur

Auteur: Lise Steegmans

Modeliefhebber met een grote schrijfpassie

Lise Steegmans

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.