Home > Kunst en Cultuur > Hasseltse schepen trakteert bezoekers Japanse Tuin op glaasje saké

Hasseltse schepen trakteert bezoekers Japanse Tuin op glaasje saké

De Japanse Tuin in Hasselt viert zijn 30-jarig bestaan. Reden voor een feestje, dachten ze op het stadhuis in de Belgisch Limburgse hoofdstad. En dus togen schepen Rik Dehollogne en diensthoofd Carl Decoster naar het veel bezochte park om een sakévat aan te slaan om de bezoekers vervolgens te trakteren op een lekker glaasje rijstwijn.

Door een speling van de natuur staan de kerselaren in de Japanse tuin al een paar weken in bloei. Daardoor was het mogelijk de tuin vroeger te openen dan in andere jaren. In Japan staat lentebloesem (sakura) onder meer symbool voor samenwerking, en elegantie.

De Japanse Tuin in Hasselt telt 235 kerselaren. Ze zijn de trots van het park, dat overigens in zijn soort het grootste van Europa is.

Net als in andere jaren worden ook dit jaar weer Chrysantenfestival (herfst) en Obonfestival (augustus) gehouden. Daarnaast staan nieuwe projecten op het programma, waaronder een Ukiyo-e expo, een tentoonstelling van houtsnedes en kleurrijke prenten over het dagelijkse leven in Japan en de fraaie landschappen in het Land van de Rijzende Zon. Ukiyo-e is een kunstvorm die een grote invloed heeft gehad op kunstenaars in het westen, onder wie Vincent Van Gogh. Verder wordt dit jaar gefocust op gevechtskunst en ook komt er een bonsai beurs. Het eerste evenement op de kalender is 1 mei.

Gouverneur Verwilghensingel 15, Hasselt (BE) – visithasselt.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu