Home > Kunst en Cultuur > Lockdown Knick-Knacks’ als teken van verbondenheid

Lockdown Knick-Knacks’ als teken van verbondenheid

De Hasseltse kunstenares Si Bollé staat al drie decennia lang te boek als een veelzijdig artiest. Schilderkunst staat aan de basis van haar werk, waarin ze uitdrukking geeft aan de fragiliteit en de schoonheid van het leven. Klaprozen vormen in haar schilderijen een steeds terugkerend element. Daarnaast fotografeert en filmt ze, houdt ze solo-performances (al dan niet in opdracht van particulieren en bedrijven, maakt ze objecten in glas en bedrukt ze zijden sjaals. Ook schreef ze een tweetalig (Frans-Nederlands) kinderboek, getiteld Parfois/Heel af en toe, dat ze zelf illustreerde en uitgaf. Met behulp van het boek kunnen kinderen hun eigen verbeeldingskracht in goede banen leiden.

Nu de hele wereld in de greep is van het coronavirus, vond ze dat ze iets moest doen. Niet zozeer voor de vele slachtoffers – direct en indirect – maar juist voor mensen die het zonder het verschrikkelijke virus ook al moeilijk hadden. ,,Covid-19 bedreigt de hele wereld, maar mensen in nood worden nog erger getroffen. Om hen te helpen heb ik #LockdownKnickKnacks uitgevonden, een herinnering aan dat suikerzoete lekkere, pastelgekleurde topje boven een krakend koekje dat me als kind in verrukking bracht. Troost brengen in moeilijke tijd, dat is de bedoeling van mijn Knick-Knacks. Kunst verbindt mensen.”

De speciale Lockdown Knick-Knacks die Bollé maakte, zijn heel kleine schilderijtjes (13 bij 18 centimeter). Ze zitten verpakt in een stijlvol doosje dat net iets groter is. Ze heeft er honderd van gemaakt. Elk schilderijtje kost 200 euro. Van elk verkocht werkje gaat 20 euro naar De Haven, een stichting die in het leven is geroepen door de Belgische gerechtsdeurwaarder Anne Van Den Berghe. De stichting heeft als oogmerk om alleenstaande moeders die kampen met schulden te helpen.

Het bijzondere aan de Lockdown Knick-Knacks is dat ze allemaal samen één groot werk vormen. Si Bollé wil hiermee verbinding uitdrukken, verbinding waaraan de maatschappij op dit moment zoveel behoefte heeft. Elk schilderijtje is genummerd. Verpakt in hun cadeaudoosjes worden ze ‘aan je kot geleverd of het kot van een uitverkorene’, aldus de kunstenares.

Kijk voor alle informatie in bestelmogelijkheden op:
www.joyforever.be/lockdownknickknacks

Zwarte-brugstraat 2, Hasselt (BE) – joyforever.be 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu