Home > Kunst en Cultuur > kunst-zetter: groot verbindend kunstplatform met een kleine k

kunst-zetter: groot verbindend kunstplatform met een kleine k

Belgisch Limburg heeft sinds kort een eigen ‘verbindend’ communicatieplatform dat alle belangrijke cultuurinstellingen in de provincie met elkaar verbindt. kunst-zetter (geschreven met een kleine k) heeft zich ten doel gesteld om de vele kunstinitiatieven in Belgisch Limburg beter over het voetlicht te brengen en toegankelijk te maken voor een breed publiek.

 

Initiatiefnemer van het platform – met onder meer een online magazine (plus social media) en twee keer per jaar een eigen krant – is het driejaarlijkse cultuurfestival Stadstriënnale Hasselt-Genk. Deze vereniging zonder winstoogmerk (vzw) werkt samen met een groot aantal culturele partners uit Hasselt, Genk, Tongeren en Heusden-Zolder. kunst-zetter is financieel mogelijk gemaakt met behulp van de steun van de Vlaamse overheid en de steden Hasselt en Genk.

 

Als verbindend communicatieplatform wil kunst-zetter ‘een brug slaan tussen de verschillende Limburgse spelers onderling, de bredere beeldende kunstscène en het kunstminnend publiek’. ,,kunst-zetter wil een spiegel zijn van alle professionele beeldende kunstinitiatieven uit de regio en een helder overzicht bieden van wat ze tonen. Zowel groot als klein, profit als non-profit, alsook het hoger kunstonderwijs worden in de kijker gezet.”

 

Het nieuwe initiatief voorziet in Limburg in een grote behoefte, aldus de organisatie. Ze wijst erop dat het groene Limburg bij een breed publiek bekend is vanwege zijn vele wandel- en fietsroutes. Maar dat de regio ook een kweekvijver is voor boeiende initiatieven op het vlak van hedendaagse beeldende kunst, weet nog lang niet iedereen, zo luidt de redenering.

 

kunst-zetter is volgens de initiatiefnemers ‘allerminst een saaie database’. Eerder ‘een heuse community’ met een eigen redactie die ‘het kunstminnend publiek’ via de diverse kanalen inzicht geeft in wat er leeft en speelt in de Belgisch-Limburgse kunstscene.

 

Partners van het project zijn: CCHA/cultuurcentrum Hasselt, CIAP, C-mine, Kunstgalerij De Mijlpaal, Het Stadsmus, het Jenevermuseum, LABIOMISTA, KRIEG, Modemuseum Hasselt, MoMeNT, PXL-MAD School of Arts, Uitstalling Art Gallery, het Emile Van Dorenmuseum en Z33.

 

kunstzetter.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu