Home > Kunst en Cultuur > Boek over Venloos dialect kunstwerk

Boek over Venloos dialect kunstwerk

Binnenkort verschijnt een boek over de totstandkoming van ‘het dialecthek van Venlo’. Ger Janssen, veelzijdig beeldend kunstenaar uit Venlo, verfraait vanaf 2000 stukje bij beetje zijn zelfgemaakte gotisch hekwerk in de oude binnenstad. In twintig jaar tijd lukt het hem om het hekwerk te voorzien van 118 koperen beeldjes die soms gebaseerd zijn op bekende plaatselijke persoonlijkheden.

Het geheel vormt Janssens persoonlijke ode aan het plaatselijk dialect. De Venlonaren hebben het kunstwerk in het pittoreske Keizerstraatje inmiddels ‘omarmd’, getuige de koosnaam ‘de köpkes van de Floddergats.’ Talloze sponsoren hebben in de loop der jaren meebetaald aan de realisatie van het dialect hekwerk waarop kinder- en mens-dier figuren, reliëfborden en draaiornamenten in brons zijn aangebracht.

Over bijzondere project verschijnt 1 november een fraai vormgegeven boek samengesteld door de kunstenaar en auteur Jackelien Mutsaers. Hierin veel foto’s, achtergrondinformatie over het project, uitleg over alle bronzen köpkes, persoonlijke verhalen en nog nooit eerder gepubliceerde liedfragmenten.

De köpkes. Het dialecthek van Venlo kost 21,95 euro en is verkrijgbaar bij de plaatselijke boekhandel.

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!