Home > Auto's > Met topsnelheid door het centrum van Maastricht

Met topsnelheid door het centrum van Maastricht

Auteur: Demy Janssen

Met ingang van 21 juni 2018 is Maastricht het decor van een heus racecircuit. Na de presentatie van Circuit Maastricht op 20 juni kan namelijk iedereen op topsnelheid door het stadscentrum van Maastricht racen. Demy sprak Andy Maassen, mede-ontwikkelaar van Circuit Maastricht.

City Sim Raving
Circuit Maastricht is een initiatief van City Sim Racing. Dit Limburgse simulatie-race-platform organiseerde vorig jaar bij Chalet Bergrust een virtueel race-evenement. In ‘full-motion’ racesimulators betraden deelnemende teams toen virtueel het parcours van Spa-Francorchamps en gingen de strijd met elkaar aan. In deze ‘full-motion’ racesimulators lijkt het alsof je daadwerkelijk in een F1-auto rijdt.

Circuit Maastricht
,,Dit bleek een groot succes en in aanloop naar een tweede editie ontstond het idee om een virtueel circuit door Maastricht aan te leggen’’, vertelt Andy Maassen. ,,Dit soort circuits bestaan al in Monaco en Singapore. Maastricht is daarmee het derde officiële virtuele racecircuit dat gewoon door een stad loopt.’’

Na gesprekken met gamedevelopers en lokale sponsors begon het idee om een circuit door Maastricht aan te leggen vorm te krijgen. Met behulp van Geonius, 3D-ontwerpers in de wegenbouw, werd een model van de route door hartje Maastricht gemaakt. Deze route start op de Noorderbrug. Vanaf hier nemen de virtuele racers de meest rechtse tunnel naar de Kennedybrug om via de krul naar de Maasboulevard, door Q-park ’t Bassin en vervolgens over de Boschstraat terug op de Noorderburg te raken. 

Downloaden
Circuit Maastricht wordt op woensdag 20 juni gelanceerd in de Pathé-bioscoop in Maastricht. Vanaf donderdag 21 juni kan iedereen Circuit Maastricht downloaden en deze route vervolgens afleggen vanachter zijn computer of vanuit een racesimulator afleggen. Virtuele racers hebben de mogelijkheid om het circuit te bemachtigen door het kopen van R-factor 2, een van de beste simulatiegames in de wereld. R-factor is voor de introductie van Circuit Maastricht vanaf 22 juni twee weken tegen een gereduceerd tarief te koop via Steam.

Virtueel race-evenement
Op 22 september vindt de tweede editie van het City Sim Racing race-evenement plaats. In totaal zeven teams (van 4 tot 6 personen) kunnen zich voor dit evenement bij Chalet Bergrust inschrijven. Voor elk van deze teams zal een ‘full-motion’ racesimulator klaarstaan waarin zij als team om beurten het circuit ‘opgaan’. Het team dat binnen vier uur de meeste laps kan afleggen, wint.

Iedereen kan zich aanmelden voor het lanceringsevenement op 22 september, de organisatie raadt wel aan om goed te oefenen alvorens deelname. ,,Het is verbazingwekkend om te zien hoe inspannend een uurtje in zo’n simulator is, je verbrandt dan al snel 600 tot 700 kcal per uur!’’ vertelt Andy Maassen.

Circuit Maastricht is tot stand gekomen door samenwerkingen met Maastrichtse ondernemeningen. Van Chapeau Magazine en L1 tot Brandsøn, Grauwels, Sphinxkwartier, Gemeente, Pathé, Studenthotel, Escape Room en VR, Eurocoin Gaming en nog meer ondernemers die zichtbaar zijn in het circuit!

Kijk voor meer informatie op citysimracing.nl

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu