Home > Kunst en Cultuur > Brigitte van Eck nieuwe directeur Theater aan het Vrijthof

Brigitte van Eck nieuwe directeur Theater aan het Vrijthof

Brigitte van Eck (1969) wordt de nieuwe directeur van Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Zij volgt interim-directeur Jean Boelen op. Momenteel is zij directeur-bestuurder bij het Munttheater in Weert. Daarvoor was zij onder andere zakelijk directeur-bestuurder van Toneelgroep Maastricht.

Van Eck heeft als directeur de opdracht om de culturele en maatschappelijke ambitie van het stadstheater te realiseren; cultuur voor een breed en divers publiek. Samenwerking zoeken met partners uit de stad en daarbuiten is hierbij essentieel. Dan gaat het niet alleen om culturele partners, maar bedrijven omdat cultuur wordt ingezet als economische schakel in een aantrekkelijk vestigings- en verblijfsklimaat van Maastricht.

Van Eck benadrukt dat zij wil bouwen aan een sterk theater met een eigen zakelijke bedrijfsvoering. Een van haar ambities is ook om de reeds lang gewenste middenzaal in het theater te kunnen realiseren.

Volgens wethouder Jim Janssen van Cultuur is Van Eck de passende persoon om het stokje van Jean Boelen na 4 jaar interim directeurschap over te nemen. Brigitte heeft een groot cultureel netwerk en regionale en landelijke ervaring. Met haar kunnen we de link tussen cultuur en sociaal verstevigen. Een van de opgaven zal het herstel na Covid-19 zijn.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu