Home > Kunst en Cultuur > Italiaanse sfeer bij Viva Classic Live in Venlo

Italiaanse sfeer bij Viva Classic Live in Venlo

Afgelopen weekeinde was er op de Markt in Venlo een Italiaanse sfeer te proeven. Dat kwam niet alleen door het mooie weer, maar ook de veelal Italiaanse operaklanken, vertolkt tijdens de 11e editie van Viva Classic Live.

De Venlose bariton Sef Thissen ontvangt in zijn eigen ‘stedje’ dan internationaal hoog aangeschreven solisten, die begeleid worden door The New Symphonics en het Coro Classico onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

Thissen moest in de laatste week nog een belangrijke soliste vervangen. Sopraan Eva Maria Westbroek moest wegens ziekte afzeggen, maar de Venlonaar had een groot geluk dat de gelauwerde Barbara Haveman toevallig in deze periode in het land is en zij was bereid in te springen. „Voor Sef doe ik dat graag, want het is een mooi initiatief. In de operahuizen zing ik altijd zonder geluidsinstallatie, maar hier buiten is dat nodig en de sfeer was heel fijn.”

Zij kreeg vele open doekjes van het publiek, evenals de Mexicaanse tenor Hector Sandoval en het muzikale duo Brad Repp en Aldo Gentileschi.

Sef Thissen vertolkte zelf een aantal liederen en ging geslaagde duetten aan met Barbara Haveman.

Het komende weekeinde staan er nog drie concerten gepland met dezelfde bezetting.

Hector Sandoval, Barbara Haveman en Sef Thissen

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.