Home > Kunst en Cultuur > Tevredenheid bij Theater aan het Vrijthof

Tevredenheid bij Theater aan het Vrijthof

Auteur: Maarten van Laarhoven

De kaartverkoop gaat als een speer en de lof die het Theater aan het Vrijthof in Maastricht krijgt toebedeeld − van zowel publiek als van professionals − is groot, zeker na de ingrijpende verbouwing van de afgelopen jaren, zei directeur Jean Boelen onlangs in een interview met Chapeau.   

De Maastrichtse theaterdirecteur heeft opnieuw reden om tevreden te zijn. Met welgeteld 61.300 verkochte theaterkaarten voor seizoen 2019-2020 laat Theater aan het Vrijthof ook dit jaar weer een stijging in de voorverkoop zien. De toename bedraagt 11,7 procent ten opzichte van het seizoen ervoor.

Het aantal verkochte kaarten ligt daarmee in lijn met de stijgingen van afgelopen drie seizoenen, liet Boelen vrijdag weten. ,,Het gaat goed met Theater aan het Vrijthof. Dit is een recordvoorverkoop. We hopen met het doorzetten van een nieuwe koers binnen de Stedelijke Cultuurregio Zuid en de Stedelijke Regio Maas-Rijn onze culturele positie en de samenwerking binnen deze regio nog  meer  te  versterken.”

Naast het aantal verkochte kaarten in de voorverkoop, nam ook het totaalaantal verkochte theaterkaarten de afgelopen seizoenen toe. Daarnaast ziet het theater een stijging in het aantal abonnementhouders.

Opmerkelijk is verder de stijging van het aantal bezoekers uit het Belgisch grensgebied, aldus Boelen. ,,We zien dat bezoekers uit de Belgische grensgebieden ons steeds vaker weten te vinden. Die ontwikkeling is positief en met de samenwerking binnen de Stedelijke Cultuurregio Zuid en de Stedelijke Regio Maas-Rijn hopen we de in- en uitstroom van deze culturele bezoeken nog meer te kunnen stimuleren.”

__________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu