Home > Kunst en Cultuur > Samenwerking voorop bij voortgang TEFAF

Samenwerking voorop bij voortgang TEFAF

Bij de traditionele opening van de Limburgse stand op TEFAF (Chapeau / Maastricht Region) kwam duidelijk naar voren dat het in de dagen vóór de opening van de grootste kunstbeurs ter wereld nog spannend was, of het evenement wel kon doorgaan.

Burgemeester Annemarie Penn gaf aan dat er de afgelopen twee weken intensief overleg is geweest tussen de TEFAF-organisatie, de Gemeente Maastricht, de Provincie Limburg, het RIVM, de GGD en de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. „Uiteraard heeft de gezondheid altijd voorop gestaan, maar we wilden ook geen paniekmaatregelen nemen. Sowieso volgen wij de adviezen van het RIVM en het is op basis daarvan dat de Minister van Volksgezondheid besluiten neemt over het al dan niet doorgaan van evenementen. Tot op de dag van vandaag heeft de minister duidelijk gemaakt dat evenementen vooralsnog niet te hoeven worden afgelast.”

Voor Nanne Dekking, voorzitter van TEFAF, is de koers van de overheid bepalend. „Wij nemen de crisis omtrent corona heel serieus. Wij zijn een internationale organisatie en krijgen heel veel vragen vanuit heel de wereld. En er zijn heel wat landen waar evenementen zoals deze wel worden afgelast. Dus wij moeten heel goed uitleggen hoe in Nederland wordt omgegaan met een situatie als deze. Wij zijn blij dat we de kans hebben gekregen om open te gaan, de handelaren zijn er blij mee en hebben ook al goed verkocht. We zijn ook dik tevreden met de opkomst van zo’n 80 – 90 % van het normale aantal bezoekers, dat valt ons reuze mee. In ieder geval is de samenwerking met de autoriteiten hier uitstekend, daar zijn we heel tevreden over. ”

Gouverneur Theo Bovens gaf aan dat er elke dag opnieuw naar de situatie wordt gekeken. „Wij weten uiteraard niet of dit evenement het normale einde haalt van volgende week zondag. Dat hangt af van de actuele ontwikkelingen. Maar tot nu toe is er groen licht.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.