Home > TEFAF > TEFAF 2022 > Opluchting bij opening Limburgse stand op TEFAF

Opluchting bij opening Limburgse stand op TEFAF

Bij de opening van de Limburgse stand op de kunstbeurs TEFAF was er alom sprake van opluchting. Te beginnen bij TEFAF-voorzitter Hidde van Seggelen die blij was te kunnen melden dat de meeste handelaren blij verrast zijn door de grote opkomst en de goede verkopen. ‘Juni is een ongebruikelijke periode voor ons, maar de aantrekkingskracht van onze beurs is gelukkig overeind gebleven na die vervelende periode van twee jaar covid en lockdowns.’

Opluchting ook bij burgemeester Annemarie Penn van Maastricht en gouverneur Emile Roemer, die blij waren dat de kunstwereld in deze periode is neergestreken in en rond de stad. ‘Het is een vreselijke tijd geweest voor de organisatie van dit fantastische evenement. Dan is de vreugde des te groter als blijkt dat alles weer bijna als vanouds verloopt’, zo concludeerde de burgemeester.

De gouverneur was blij verrast, het was voor hem de eerste keer op de beurs. ‘In het verleden is het er nooit van gekomen, nu met mijn nieuwe functie dient zich dat vanzelf aan en kijk mijn ogen uit. Wát een evenement. Voor de hele Euregio is dit van groot belang.’

De stand Chapeau / Maastricht Region is dit jaar ingericht door het Limburgs Museum in Venlo, onder meer met een fraai schilderij met daarop het beleg van Maastricht in de Franse periode.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.