Home > Kunst en Cultuur > Choreograaf Isabelle Beernaert toont de schoonheid van het doodgewone leven

Choreograaf Isabelle Beernaert toont de schoonheid van het doodgewone leven

Eén Belgische choreografe, twee indrukwekkende voorstellingen. Deze winter beklimt Isabelle Beernaert de podia in Maastricht en Hasselt met OXYTOCIN en PARTICLES OF GOD. Twee voorstellingen waarin ze ‘doet wat ze het beste doet’: het alledaagse, doodgewone leven vertalen naar een buitengewone choreografie. Elke keer op andere wijze manier maar met hetzelfde resultaat: welke voorstelling je ook bezoekt, ze roepen een gevoel van herkenning en rust op.

Deze winter, op 24 januari om precies te zijn, doet Beernaert dat in Maastricht met de voorstelling OXYTOCIN, waarin het fenomeen huidhonger – de hunkering naar aanraking – aan de kaak gesteld wordt. En daar heeft choreografe slechts één lege, witte, steriele ruimte, ingrijpende muziek én zes dansers voor nodig. Het resultaat moet indringend en gevoelig zijn.

Nog geen vijf dagen later zoekt Beernaert in Hasselt met PARTICLES OF GOD buitenaardse hoogtes op. Daarvoor combineert ze een internationale topcast, livemuziek van Peter Bogaert en prachtige kostuums van Cortana met een choreografie die zowel de lichamen on stage als de emoties van het publiek meeneemt op een onvergetelijke reis.

Een niet te missen ervaring waar jij bij kunt zijn! Chapeau mag namelijk in samenwerking met Isabelle Beernaert twee kaartjes voor beide voorstellingen weggeven. Kansmaken? Volg Isabelle Beernaert op Instagram, like deze post en laat in een reactie weten welke voorstelling je wil bezoeken. De winnaar krijgt 23 januari bericht.

Meer van Isabelle Beernaert? Ontdek als eerste een van de meest spraakmakende voorstellingen van 2023!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.