Home > Kunst en Cultuur > 14de editie FASHIONCLASH van start

14de editie FASHIONCLASH van start

Vrijdagavond trapte het FASHIONCLASH Festival Maastricht zijn 14de editie af, in de Lumière Cinema in Maastricht. Gedeputeerde van Cultuur Madeleine van Toorenburg verrichtte de openingsceremonie. Tijdens het festival, dat tot en met zondag duurt, is op diverse locaties in Maastricht werk te zien van meer dan vijftig beginnende en gevestigde ontwerpers en kunstenaars.

Een nieuwe generatie ontwerpers en (podium-) kunstenaars uit binnen- en buitenland krijgt in Maastricht drie dagen lang de kans aan een breed (inter-) nationaal publiek werk te laten zien. Het programma met tentoonstellingen, performances, talks, fashion films en awards, toont projecten die de hedendaagse modecultuur onderzoeken, uitleggen en vieren.

FASHIONCLASH Festival staat in het teken van het ontdekken, stimuleren en mede vormgeven van de huidige ontwikkelingen in de mode en de samenleving. Daarvoor heeft de organisatie zelf projecten geïnitieerd en coproducties ontwikkeld.

FASHIONCLASH Festival is voor iedereen toegankelijk via kaartverkoop en/of gratis. Kijk voor meer informatie over het programma op: fashionclash.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.