Home > Kunst en Cultuur > Anneleen Lenaerts soleert in uitverkochte kerk Leut-Maasmechelen

Anneleen Lenaerts soleert in uitverkochte kerk Leut-Maasmechelen

Het gebeurt niet meer vaak dat harpiste Anneleen Lenaerts in haar eigen regio speelt. Sinds zij als solo-harpiste van de vermaarde Wiener Philharmoniker vanuit Wenen de wereld veroverd heeft en gezien wordt als de absolute top op dit instrument, ziet ze nog maar weinig kans om hier concerten te geven. Ondanks dat ze wel met enige regelmaat in Limburg is, omdat ze tussen alles door ook nog les geeft aan haar eigen internationale harpklas aan het Conservatorium in Maastricht.

Het lukte haar dan toch om in de intieme St. Pieterskerk in Leut – Maasmechelen een fraai concert te geven. Vele belangstellenden moesten teleurgesteld worden omdat de kaarten al snel waren uitverkocht.

Zes werken stonden op het programma, van Albert Zabel, Richard Wagner, Giacomo Puccini, Bedrich Smetana, Antonin Dvorak en Franz Liszt. Na de staande ovatie volgden nog twee toegiften om het muzikale feest af te sluiten.

Dit weekend organiseert Anneleen Lenaerts haar eigen festival voor kamermuziek in de Bijloke in Gent onder de naam Big_Little_Music.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.