Home > Kunst en Cultuur > Gedeputeerde breekt lans voor DocFest

Gedeputeerde breekt lans voor DocFest

Auteur: Maarten van Laarhoven/Fotografie Harry Heuts

Festival Docfest, het grensoverschrijdende documentaire-festival dat dit jaar voor de derde keer wordt gehouden, verdient de volle ondersteuning van de provincie en andere subsidieverstrekkers. Dat zei gedeputeerde Daan Prevoo deze week tijdens een bijeenkomst van sponsors en andere genodigden die plaatsvond in en rond het Sphinxgebouw in Maastricht, onderdeel van het nieuwe culturele hart in de Limburgse hoofdstad.

Prevoo gaf te kennen grote moeite te hebben met de gewoonte om beloftevolle en kansrijke initiatieven slechts te steunen met een startsubsidie, waarbij verwacht wordt dat de betreffende organisaties binnen afzienbare termijn op eigen benen kunnen staan.

Het gevolg van deze rigiditeit is dat sprankelende ideeën die de regio – of zelfs de hele provincie – verder kunnen brengen om boekhoudkundige redenen vaak niet goed van de grond komen en in het ergste geval van de activiteitenkalender verdwijnen. ,,Terwijl we ons eigenlijk zouden  moeten afvragen: ‘Wat is de intrinsieke waarde? Wat kunnen we op den duur allemaal met een festival als dit.”

Speciale gasten tijdens de sponsorbijeenkomst waren – afgezien van Daan Prevoo – onder anderen Onno Hoes (oud-burgemeester van Maastricht en voorzitter van het bestuur van DocFest), Jean Paul Rutten (directeur van de Gulpener Bierbrouwerij), Dik Mol (directeur Elisabeth Strouven Fonds) en Mieke Damsma (cultuurwethouder van de gemeente Maastricht).

De catering op enkele bijzondere locaties in het Sphinx-kwartier in Maastricht werd verzorgd door de chef-koks Percy Timmers (Les Trois Seaux), Jeroen Holten (SOFA) en Arthur Kissels (Tuur de Luxe).

DocFest vindt dit jaar plaats op 22, 23 en 24 september. Programmamaakster en televisiepersoonlijkheid Floortje Dessing is een van de presentatoren.

Kijk voor meer inhoudelijke informatie op www.DocFest.eu

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu