Home > Kunst en Cultuur > Iconische status Museum W bevestigd door architectuur- en designplatform Archello

Iconische status Museum W bevestigd door architectuur- en designplatform Archello

Museum W in Weert heeft, als enige museum in Nederland, de eervolle vermelding ‘Archello’s Best Projects of 2022’ ontvangen. Dit label voor voorbeeldprojecten binnen architectuur en design wordt ieder jaar uitgereikt door Archello, een belangrijk platform voor architectuur en design uit Amsterdam. Architecten en ontwerpers worden hiermee gehonoreerd voor hun inspirerende werk.

In 2020 en 2021 heeft een omvangrijke renovatie en verbouwing van het museum plaatsgevonden. Sinds de verbouwing is het rijksmonument voorzien van een markante goudkleurige gevel, bekleed met TecuGold. Het ontwerp van de gevel en het nieuwe interieur en inrichting is van de hand van de Limburgse ontwerper Maurice Mentjens.

Archello is het platform voor architectuur en design. Zij streven naar een betere professionele samenwerking, die uiteindelijk leidt tot betere ontwerpen, betere gebouwen en een betere wereld voor ons om in te wonen, werken en leven. Daarom reiken ze ook jaarlijks het ‘Best of’ label uit aan voorbeeldprojecten. Archello recenseerde 3.000 nieuwbouwprojecten uit 2022, verspreid over de hele wereld. Daarvan zijn er zes musea door Archello erkent als ‘Best of 2022’. Naast Museum W zuijn dat: The Museum of Ethnography in Budapest, Museum of Modern Aluminum in Thailand, LIKNON in Samos, New Museum in New York en het Robot Science Museum in Seoel.

In Museum W leg je een route af langs belangrijke levensthema’s waarmee ieder mens, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, mee te maken heeft of krijgt. De museumzalen in verrassende kleuren en sferen zijn ontworpen door Maurice Mentjens.

Van prehistorische urnen tot prachtig zilverwerk in een spannend vormgegeven schatkamer. Schilderijen, beelden, gebruiksvoorwerpen en bijzondere kleinoden uit meer dan zeven eeuwen komen aan bod.

Wethouder Cultuur Suzanne Winters: „Met de verbouwing van Museum W is Weert een spraakmakend icoon rijker. Daar zijn we erg trots op. Het vernieuwde museum draagt bij aan de identiteit van Weert en onderstreept het belang van cultureel en rijk historisch erfgoed. Met deze eervolle vermelding zetten we Weert nog eens extra op de kaart.”

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.