Home > Kunst en Cultuur > Genieten en netwerken op het ParkCity Live relatiedek

Genieten en netwerken op het ParkCity Live relatiedek

Het was weer één groot feest, de elfde editie van ParkCity Live afgelopen weekend. Maar liefst 35.000 bezoekers – velen van hen, uit Heerlen, maar ook steeds meer uit de rest van Limburg – wisten de weg naar Park Bekkerveld te vinden. Daar had festivalbaas Hans Paul Nieskens een divers programma boordevol geliefde lokale en nationale artiesten en cultuur voorzien, en dat viel goed in de smaak.

Wie afgelopen weekend een rondje over ParkCity Live liep, kon zich nauwelijks voorstellen dat het festival zo’n veertien jaar geleden een wat moeilijke start kende. Van dat laatste is anno 2023 weinig meer te merken: de run op de kaarten begint zo langzamerhand te lijken op die van Tomorrowland en tijdens het festivalweekend is vrijwel het hele festivalterrein druk bezaaid met festivalgangers uit Heerlen en de rest van de regio. Weer of geen weer, iedereen geniet volop van de gevarieerde programmering, het culturele randprogramma, de vele bekenden en de intieme plekjes om op het gemak te ‘chillen’.

Toch is ParkCity Live er niet louter voor muziek liefhebbende festivalgangers; het festival heeft sinds al sinds de eerste editie een belangrijke netwerkfunctie. Speciaal daarvoor zette de organisatie het relatiedek op. En daar is net zo veel vraag naar als naar het festival zelf: maar liefst 1600 leveranciers, bestuurders, journalisten, ondernemers, artiesten en artiestenmanagers per dag weten hun weg naar de ParkCity VIP te vinden.

Eenmaal daar worden ze de hele dag in de watten gelegd. Dat begint al bij de entree, aan de andere zijde van het festivalterrein. Daar staan, in tegenstelling tot de grote entree, geen ellenlange wachtrijen. Eenmaal binnen staat een charmant welkomstcomité klaar – vanzelfsprekend met champagne – om alle relaties te verwelkomen. Wie wil neemt er nog een oestertje bij.

De VIP-tuin is feestelijk en knus ingericht. Bankjes en tafels, loungebanken, foodtrucks, een bar voor speciaalbier en een voor koffie. Slingers, lampjes en overkappingen zorgen voor sfeer en comfort. Met uitzondering van de foodstands van Smores en Vissers, wordt al het eten en drinken in de VIP verzorgd door NOON in Maastricht. Wie wil geniet overdag al van een satéetje of een burger;’s avonds staat er voor alle VIP’s een compleet viergangenkeuzemenu klaar. Van pork belly tot eend en zeebaars, een verrukkelijke burger of chevy chicken pita. Luxe comfortfood dus.

Binnen in de tent, van waar alle gasten een perfect uitzicht op het hoofdpodium hebben, is ook een cocktailbar ingericht – bemand en verzorgd door Pieter van Veldhoven van Shake en Serve – en biedt Vojacek Wijnen een ruim assortiment wijnen, per glas en per fles aan. Tot zondagavond laat wordt er genoten en genetwerkt. Er is weinig fantasie voor nodig om je te kunnen voorstellen dat de nodige maandag-vergaderingen in de regio Parkstad naar later in de week verplaatst zijn.

ParkCity Live 2024 staat gepland op 29 en 30 juni.

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.