Home > Kunst en Cultuur > Bestseller Anya Niewierra wordt tv-serie

Bestseller Anya Niewierra wordt tv-serie

Het succesvolle boek ‘De Camino’ van thrillerauteur Anya Niewierra (Kerkrade 1964) wordt bewerkt tot televisieserie.

De rechten van de spannende roman zijn verkocht aan Hollands Licht Producties. De productiemaatschappij uit Amsterdam oogstte eerder succes met tv-series als ‘Het Jaar van Fortuyn’ en ‘Red Light.’ Wanneer de verfilming van De Camino plaatsvindt, wie voor de regie tekent en welke acteurs er in te zien zullen zijn is nog niet duidelijk. Een scriptschrijver gaat de komende tijd in opdracht van de producent aan de slag met de bewerking van het boek voor televisie.

‘De Camino’ verschijnt in 2021 als vijfde roman van Niewierra en is meermaals bekroond. De titel verwijst naar de weg richting het Spaanse pelgrimsoord Santiago de Compostella. De hoofdrolspeler loopt deze tocht en pleegt er zelfmoord. Zijn vrouw wil weten wat er gebeurd is en loopt de wandeling van haar overleden man na. Tijdens haar Camino beleeft ze bloedstollende avonturen.

Anya Niewierra geldt niet alleen als een van de succesvolste thrillerauteurs van Nederland, ze is ook directeur van Vist Zuid-Limburg.

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.