Home > Kunst en Cultuur > Limburgse Kerst: De Sneeuwman, verteld door Jochum ten Haaf

Limburgse Kerst: De Sneeuwman, verteld door Jochum ten Haaf

Auteur: Maarten van Laarhoven

Prachtige muziek uit de film De Sneeuwman (Walking in the air), gebaseerd op het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. Met onder meer sopraan Nikki Treurniet, op teksten in het Nederlands door Frans Pollux, zodat ook de allerkleinsten ervan kunnen genieten. Het is slechts een klein onderdeel van Limburgse Kerst, de inmiddels traditionele familievoorstelling van philharmonie zuidnederland onder leiding van dirigent Per-Otto Johansson in samenwerking met Opera Zuid en Toneelgroep Maastricht, aan de vooravond van Kerstmis.

Het concert, waarin het prachtige verhaal De Sneeuwman centraal staat (met de bekende Nederlandse acteur Jochum ten Haaf als verteller; de bijbehorende animaties zijn van Marie van Vollenhoven), is dit jaar twee keer te horen en te zien: op zaterdag 15 december om 18 uur in Schouwburg De Domijnen Sittard in het kader van 775 jaar stadsrechten. Op zondag 16 december start Limburgse Kerst in Maastricht om 13.30 uur met een voorprogramma in de OLV Basiliek. Van daaruit gaan de toeschouwers in een gezamenlijke stoet naar Theater aan het Vrijthof, waar om 14.30 uur het hoofdprogramma begint.

Na de pauze neemt Kooracademie Maastricht (van Opera Zuid) onder leiding van Alexandros Kavvadas het voortouw om er een geweldig ‘meezingspektakel’ van te maken: een christmas-sing-a-long, waarbij het de bedoeling is dat het publiek uit volle borst meezingt. ,,De tekst niet kennen is geen excuus om niet mee te doen, want alle teksten staan in het programmaboekje”, zo laat de organisatie alvast weten. ,,En misschien zien we Jochum ten Haaf nog wel even terug in andere rol… Op naar een heerlijke kerst!”

Limburgse Kerst, geregisseerd door Michel Sluysmans en Waut Koeken, is mede mogelijk gemaakt door DSM

Kaarten bestellen kan hier

__________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu