Home > Kunst en Cultuur > Kiki’s Stocksale Maastricht bekroond met German Design Award

Kiki’s Stocksale Maastricht bekroond met German Design Award

Auteur: Elise Crutzen

Het door Maurice Mentjens ontworpen interieur van Kiki’s Stocksale Maastricht is binnen de categorie Retail Design van de German Design Award bekroond met de GOLD 2017 award, de allerhoogste onderscheiding van de betreffende Duitse staatsprijs voor vooruitstrevend ontwerp.

Dat werd bepaald door een jury van zo’n 44 internationale professionals uit de designwereld. Men prees de manier waarop Mentjens het gebrek aan ruimte onzichtbaar maakte middels een smaakvol interieur waarin productpresentatie en het merkbeeld elkaar versterken.

Kiki’s Stocksale, gelegen aan de Stokstraat 33, verkoopt kleding van gerenommeerde modehuizen zoals Céline, Dries van Noten en Prada voor zo’n zeventig procent van de oorspronkelijke prijs. Bijzonder is hoe in deze relatief kleine zaak de kleurrijke polkadots op de vloer als sierlijke confetti opduiken in een fris wit interieur, in toom gehouden door Mondriaanesque zwarte lijnen. Daarnaast geven gekleurde stippen als een soort van legende de korting aan. Blauw staat voor €98, roze voor €349 en goud voor meer dan €1000.

Het interieur van Kiki’s Stocksale werd eerder al opgenomen in het leidende interieurdesignblad Frame Magazine’s haar top 15 ‘s werelds beste retailprojecten, en plaatste Kiki Niestens boetiek op een trotse nummer vier.

Foto’s: Hugo Thomassen / Arjen Schmitz

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.