Home > Kunst en Cultuur > Toon Hermans Prijs voor Jochem Myjer

Toon Hermans Prijs voor Jochem Myjer

Jochem Myjer krijgt de zevende Toon Hermans Prijs. De veelzijdig kunstenaar (komiek, musicus, presentator, imitator, kinderboekenschrijver en acteur) krijgt de prijs zaterdag 17 december uitgereikt.

Het initiatief komt van de Stichting Toon Hermans. Deze is Jochem Myjer dankbaar voor zijn unieke bijdrage aan het levend houden van de ideeën van Toon Hermans. De uitreiking vindt plaats tijdens een feestelijke hommage aan Toon Hermans op de eerste verjaardag van het Toon Hermans Theater in Sittard-Geleen.

Op zaterdag 17 december 2022 is het één jaar geleden dat de schouwburg van Sittard-Geleen officieel werd omgedoopt tot Toon Hermans Theater. Met deze nieuwe naam eert Sittard-Geleen haar grootste zoon. Vanwege corona wordt nu, een jaar later, deze heugelijke gebeurtenis alsnog feestelijk gevierd. De speciale voorstelling heeft als titel ‘Ik ben iemand van een kleine lieve stad, ode aan Toon Hermans’. Naast de uitreiking van de Toon Hermans Prijs vertolken diverse artiesten de mooiste liedjes van Toon Hermans. Onder andere Renée van Wegberg, Lissa Meyvis, Warre Borgmans en Cyrille Niël hebben hun medewerking al toegezegd.

‘Het juweel’ dat aan de winnaar wordt uitgereikt is een replica van een bronzen profiel van Toon Hermans ontworpen door Guus Hellegers. De Toon Hermans Prijs werd de voorbije twintig jaar maar zes keer uitgereikt. Onder andere Mini en Maxi, André van Duin, Paul van Vliet en Freek de Jonge viel die eer te beurt.

Myjer is blij met de prijs: ,,Als je een prijs krijgt die vernoemd is naar de allergrootste artiest die Nederland ooit gekend heeft dan bestaan er eigenlijk geen woorden in onze Nederlandse taal om mijn blijdschap en dankbaarheid uit te drukken. Zeker niet als je de lijst ziet van de zeer gewaardeerde collega’s die hem eerder hebben gewonnen. Ik heb al sinds mijn jeugd een grote fascinatie voor het werk van Toon Hermans”, zegt de laureaat in een reactie.

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.