Home > TEFAF > TEFAF Maastricht voortaan korter naar wens handelaren

TEFAF Maastricht voortaan korter naar wens handelaren

De kunstbeurs TEFAF Maastricht zal vanaf 2024 op verzoek van de deelnemende kunsthandelaren minder lang duren dan in de afgelopen jaren. De beurs was eerst 11 dagen lang, maar dat worden er volgend jaar 8. TEFAF Maastricht is dan van donderdag 7 tot en met donderdag 14 maart. Dat betekent dat het tweede weekend komt te vervallen.

Het bestuur van TEFAF komt hiermee tegemoet aan de wens van de meeste van de 275 deelnemende kunsthandelaren. Na de afgelopen editie in maart hebben zij in een enquête aangegeven naar een kortere beurs te willen gaan om daardoor meer in lijn te komen met andere internationale beurzen die in het algemeen ook niet langer dan een week duren.

De voor de moderne kunst toonaangevende beurs Art Basel, die in juni wordt gehouden, duurt zelfs korter dan een week. Datzelfde geldt ook voor TEFAF New York, die komende vrijdag voor het publiek opengaat. Die eindigt alweer volgende week dinsdag.

Volgens veel galeriehouders zijn de tijden en gewoonten veranderd, gaat alles in de kunstwereld veel sneller en kost het teveel tijd als zij, inclusief het inrichten van hun stand, ruim twee weken van huis en van de eigen galerie moeten zijn. Bovendien leert de praktijk dat de belangrijkste verkopen met name in de eerste dagen van een beurs gebeuren. Zeker de handelaren in moderne kunst ervaren dat de grote verzamelaars meteen bij de opening hun slag willen slaan.

Het huidige contract van TEFAF met MECC Maastricht heeft een looptijd van 10 jaar, waarvan er 5 verstreken zijn. De beurs in Maastricht is ongeveer drie keer zo groot als die in New York en wordt door de organisatie als moederbeurs beschouwd. TEFAF New York is vooral bedoeld voor de Amerikaanse markt.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.