Home > Kunst en Cultuur > Ingetogen opening exposities Ger Lataster

Ingetogen opening exposities Ger Lataster

Ter ere van de 100e geboortedag van de Limburgse schilder Ger Lataster is een dubbeltentoonstelling geopend in het Bonnefantenmuseum en het Gouvernement in Maastricht. Dat gebeurde sinds de coronacrisis voor het eerst weer met publiek, zij het op ingetogen wijze.

Lataster maakte furore in Amsterdam waar hij een groot deel van zijn leven woonde. Gast-curator van de beide exposities is Ad Himmelreich, die daarmee tevens afscheid neemt als vaste curator van het Gouvernement.  Hij werkte in het samenstellen van deze exposities samen met zoon Daniël Lataster.

De exposities omvatten praktisch alle periodes van de in Schaesberg geboren Ger Lataster. In het Bonnefantenmuseum hangen vooral veel grote werken uit de periode 1960 – 1990. In het Gouvernement zijn met name werken uit zijn begintijd en uit zijn laatste periode te zien.

Directeur Stijn Huijts zei in zijn welkomstwoord dat aan het idee wordt gewerkt om ooit een aparte zaal aan Ger Lataster toe te wijzen.

De exposities lopen tot en met 3 januari 2021.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.