Home > Kunst en Cultuur > Flush: ode aan Mosa en aan Wyck

Flush: ode aan Mosa en aan Wyck

Auteur: Armand Vliegen

Het Maastrichtse stadsdeel Wyck ontwikkelt zich in snel tempo tot culturele hotspot in Maastricht en omgeving. Met zijn creatieve bedrijven en stijlvolle foodaanbod is de groeiende buurt in trek bij een groot publiek.

Om de dynamiek van de Maastrichtse wijk Wyck te benadrukken is ‘Flush’ op poten gezet, een ontwerpproject waarbij studenten van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht werden uitgenodigd om de sanitaire ruimtes van negen verschillende recreatieve en culturele locaties in Wyck van top tot teen onder handen te nemen.

De studenten werd gevraagd zich te laten inspireren door het gebied en door de  omvangrijke tegelcollectie van Mosa. Met behulp van Mosa’s hoogwaardige tegel- en ontwerptools ontwierpen de studenten sterk uiteenlopende interieurs: van vrolijk met levendige patronen tot elegant monochroom en subtiel gekleurd.

Dankzij dit project zijn zowel grote sanitaire ruimtes met meerdere toiletten als losse toiletten omgetoverd tot een eerbetoon aan het artistieke talent in Maastricht.

Flush is een idee van Remon Veraart (CEO van Mosa), Leon Maes (ondernemer en inwoner van de wijk) en Rino Soeters (algemeen directeur van La Bergère Group).

De locaties die deel uitmaken van Flush variëren van gezellige cafés en populaire restaurants tot een van de grootste musea van Maastricht: Centre Céramique, het Bonnefantenmuseum, SAP Bagel & Juice Bar/Restaurant UMAMI, de bistro Bouchon d’en Face, Coffee Lovers, Steakhouse Carnal, het restaurant Burgerlijk, Townhouse Designhotel Maastricht en de versmarkt Wyck Bazaar.

In samenwerking met de locaties en Mosa leverden Geberit en Sphinx het sanitair voor Flush.

Klik hier voor meer informatie.

         

                     Before                                                After                

   

                     Before                                                After

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu