Home > Kunst en Cultuur > Jimmy Nelson exposeert in Museum aan het Vrijthof

Jimmy Nelson exposeert in Museum aan het Vrijthof

Het Museum aan het Vrijthof in Maastricht wordt eind september officieel getransformeerd tot fotografiemuseum. De eerste tentoonstelling die in dat kader te zien is, is getiteld ‘Homage to Humanity’. Het betreft een oeuvre-tentoonstelling van de wereldberoemde Britse fotograaf Jimmy Nelson. De expositie gaat op 26 september van start en is te zien tot en met 15 maart 2020.

De in Amsterdam wonende fotograaf geniet grote internationale bekendheid vanwege zijn iconische boek ‘Before They Pass Away’, dat in 2013 verscheen en waarvoor hij drie jaar lang de wereld over reisde en 35 inheemse stammen fotografeerde Het vorig jaar verschenen ‘Homage to Humanity’, tevens de titel van de expositie, is een uitgebreid en zeer gedocumenteerd vervolg daarop.

De 52-jarige Nelson reist al zijn hele leven de wereld over om op de meest afgelegen plekken unieke gemeenschappen te portretteren in hun pure schoonheid en traditionele uiterlijke verschijningen. Met zijn indringende foto’s en de Jimmy Nelson Foundation, een non-profit organisatie die projecten voor het behoud van inheemse culturen ondersteunt, wil hij mensen bewust maken van culturele diversiteit en de mate waarin deze wordt bedreigd door voortschrijdende technologie en globalisering.

Voor Jimmy Nelson is het zijn grootste museale tentoonstelling in Nederland. In het monumentale museum zullen vanaf eind september meer dan tachtig foto’s te zien zijn, waaronder niet eerder getoond werk. Daarnaast worden ondersteunende video’s, boeken en reisverhalen  getoond.

Volgens het Museum aan het Vrijthof gaan bezoekers als het ware met de fotograaf op reis, op zoek naar de overeenkomsten tussen ‘ons en hen’. ,,Daarbij staan  vragen als ‘wat is rijkdom?’ ‘waar komen we vandaan?’ en ‘waar gaan we heen?’ centraal.”

Met een speciale gratis app kunnen toelichtende filmpjes en 360° beelden van fotolocaties worden bekeken. Museum aan het Vrijthof organiseert ook een uitgebreid randprogramma, toegespitst op jongeren.

______________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu