Home > Kunst en Cultuur > Letterlijk feest in het Limburgs Museum

Letterlijk feest in het Limburgs Museum

In het Limburgs Museum in Venlo is het de komende tijd feest. Want de permanente tentoonstelling Feest! is geopend. Een veelzijdige titel, die in dit geval wijst op de vele feesten die Limburg kent, met name op gebied van folklore en cultuur. Er zijn attributen en documentaires te zien in relatie tot bijvoorbeeld schuttersfeesten, de sacramentsprocessies, muziekfestivals en natuurlijk ook het carnaval.

Directeur Bert Mennings organiseerde voor ondersteunende partijen een diner om dank te betuigen en ook om de vele goede voornemens te delen, want het Limburgs Museum toont ook voor de komende jaren volop ambities. Hij benadrukte dat die voor héél Limburg gelden, ook al staat het museum in Venlo. In de praktijk blijkt dat ook want het museum gaat zelfs met delen van collecties op bezoek bij bijvoorbeeld ziekenhuizen en verpleeghuizen om de mensen daar een plezierig moment te bezorgen.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.