Home > Kunst en Cultuur > TEFAF lanceert online kunstbeurs

TEFAF lanceert online kunstbeurs

De European Fine Art Foundation (TEFAF) start een digitale kunstbeurs. Het platform TEFAF Online zal voor het eerst van 1 tot en met 4 november van dit jaar in de lucht gaan als vervang van de fysieke beurs in New York, die vanwege corona is afgelast.

Aan deze digitale beurs zullen ruim 280 kunsthandelaren deelnemen. Zij zullen in realtime hun beste werk aan verzamelaars uit de hele wereld presenteren.

TEFAF Online houdt als uitbreiding van de door TEFAF georganiseerde beurzen vast aan het principe dat alleen werken van de allerbeste kwaliteit mogen worden aangeboden. Bij TEFAF Online betekent dit dat elke deelnemer één highlight zal tonen. Met dit werk, dat van de allerhoogste kwaliteit moet zijn, kan een handelaar zijn expertise aan de gehele kunstgemeenschap laten zien. Dit unieke ‘masterpiece’-concept is bedoeld om een gevoel van inspiratie op te roepen dat vergelijkbaar is met het bezoeken van een galerie.

TEFAF Online biedt bovendien een verdiepingsslag omdat de deelnemers de aangeboden werken van extra beelden, tekst en video’s zullen voorzien hiermee context en uitleg zullen geven over onder meer over de keuze voor het getoonde werk. Omdat dit alles op dit nieuwe online platform te zien is kunnen dealers hun kennis en passie delen met kunstliefhebbers over de hele wereld. Daarnaast is het tijdens TEFAF Online mogelijk om op bepaalde momenten live met de exposanten in contact te komen.

Om de strikte kwaliteitsnormen van TEFAF op het gebied van vetting te handhaven wordt elk werk dat op TEFAF Online wordt gepresenteerd, door middel van digitale middelen door de onafhankelijke Vetting Commissies van TEFAF gekeurd. Het is dus ook voor het eerst dat de keuring digitaal gebeurt.

TEFAF Online is een blijvend onderdeel van de TEFAF-community. De bedoeling is dat tijdens de geplande fysieke beurzen in Maastricht en New York in 2021 telkens ook TEFAF Online gelanceerd wordt.   „De mondiale kunstgemeenschap ondervindt net als iedereen de gevolgen van Covid-19, onder meer door de reisbeperkingen en de nieuwe normen wat betreft social distancing”, zegt voorzitter Hidde van Seggelen. „Wij zijn er trots op dat we er juist in deze tijd in zijn geslaagd om kunst in al haar verschijningsvormen via innovatieve digitale middelen toegankelijker te maken voor een groot publiek. Met dit nieuwe platform zijn de gerespecteerde deelnemers van TEFAF slechts een klik verwijderd van zowel nieuwe als bestaande verzamelaars.”

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.