Home > TEFAF > Speciale tentoonstelling Venetiaans erfgoed op TEFAF

Speciale tentoonstelling Venetiaans erfgoed op TEFAF

Tijdens TEFAF Maastricht (7-14 maart in MECC) zal een speciale expositie te zien zijn van erfgoed in bruikleen uit Venetië. Deze stukken zijn bestemd voor het Ca’d’Oro Museum. Het gaat onder meer om het iconische dubbelportret in marmer van Tullio Lombardo, een prachtig bronzen reliëf van Riccio dat de liefdadigheid van Sint-Maarten weergeeft en een kostbaar klein paneel van Jan van Eyck en zijn werkplaats dat de kruisiging afbeeldt.

TEFAF Maastricht werkt in 2024 samen met Venetian Heritage, de vooraanstaande internationale non-profitorganisatie die culturele projecten ondersteunt via conservering, tentoonstellingen, publicaties, conferenties, academische studie en onderzoek. Onder leiding van Venetian Heritage-directeur Toto Bergamo Rossi, voorzitter Peter Marino in New York en president Valentina Nasi in Venetië streeft de bruikleententoonstelling van TEFAF, Venetian Heritage voor het Ca’ d’Oro Museum, ernaar de permanente collectie van het museum en haar restauratie- en renovatieproject te promoten.

Venetian Heritage zet zich in om het bewustzijn te vergroten over de rijke erfenis van Venetiaanse kunst in Italië en andere gebieden die ooit deel uitmaakten van de Republiek Venetië. Sinds 1999 streven ze ernaar belangrijke meesterwerken van Venetiaanse kunst te behouden en ondersteunen ze verschillende nationale musea., waardoor het een dynamische en eigentijdse ruimte wordt.

En voor het eerst zal dit jaar een TEFAF Summit worden gehouden waarbij wordt  ingaan op het thema van cultureel erfgoed en de uitdagingen in de culturele wereld, variërend van erfgoedhulp bij conflicten, klimaatverandering, toerisme tot andere economische factoren. De TEFAF Summit wordt een jaarlijks evenement gehost door TEFAF Maastricht in samenwerking met de Nederlandse UNESCO Commissie.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.