Home > Kunst en Cultuur > Daverend design

Daverend design

Auteur: Elise Crutzen

TEFAF staat nu ook voor design. Logisch, want slow is het nieuwe snel – en ambacht, individualiteit en passie is wat ons fascineert. Niet per se daaraan gerelateerd maar wel hoogst interessant: onderstaande smaakmakers. Geëtaleerd over heel de wereld, met een beetje of juist heel veel roots in Limburg en de Euregio.

1. Valentin Loellmann 
In Limburgse bossen zoekt de Duitser naar hout. De ruwe vacht schaaft hij in zijn groenrijke studio aan het Volksplein in Maastricht ervanaf, zónder de vorm aan te tasten. Wat overblijft is een gave kern in de vorm van een kast, tafel of bank. De creaties lijk je door een vervormde spiegel te zien, qua silhouet. De kunststoffen finish geeft een gepolijste, elegante draai aan het bezielde voorwerp. Zijn objecten stonden al op Art Bazel – nu ook in Parijse galerijen. 

2. Ted Noten
Ted Noten uit Tegelen. Een naam die doorklinkt bij het modelabel Fendi tot aan Design Miami. Onder andere Anton Corbijn en Erwin Olaf liet hij achter zich, toen hij in 2012 Kunstenaar van het jaar werd. Maar ze komen wel binnen hoor, zijn designs. Eén blik, en je emoties gieren door het lijf. Objecten zoals een dood muisje, een pistool, parelkettingen of ringen dompelt hij sans gêne onder in acrylaat. Gedurfd, rauw maar ‘très’ luxueus.  

3. Kaspar Hamacher 
Een sterke stoere kerel, die Kaspar Hamacher. Zoon van een boswachter en broer van Laurens, een van de FASHIONCLASH-oprichters. De natuur vormgeven is zijn métier. In het atelier gaat deze Eupenaar ruig met schaaf en boomstronk tekeer. Zolang, totdat er een in het oog springende chaise longue, kruk of kast ontstaat. Maar ook bijvoorbeeld een kegel, als cadeau voor Koning Albert II van België. 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.