Home > Kunst en Cultuur > Nieuwe rabbijn voor Limburg

Nieuwe rabbijn voor Limburg

De Joodse gemeenschap in Limburg heeft een nieuwe rabbijn. In de synagoge in Maastricht werd Avraham Cohen geïnstalleerd door de Nederlandse opperrabbijn Binyomin Jacobs, daarbij geholpen door Benoit Wesly, voorzitter van de Joodse gemeenschap.

Bij de feestelijke installatie waren onder meer ook gouverneur Theo Bovens en burgemeester Annemarie Penn- te Strake aanwezig. Frans Timmermans, eerste vice-voorzitter van de Europese Commissie, hield een toespraak over het groeiende antisemitisme in Europa en hoe die het beste bestreden kan worden.  „In plaats van haat moet er liefde en begrip zijn tussen de diverse geloofsgemeenschappen. Het moet niet zo zijn dat Joden zich in Europa niet op hun gemak kunnen voelen. Joden horen bij Europa, al vele eeuwen lang.”

De plechtigheid werd opgeluisterd met mooie Joodse muziek, gespeeld Sofia Shapiro en Rauf Berman, terwijl Israel Muller een aantal originele liederen zong.

 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.