Home > Kunst en Cultuur > Veel belangstelling voor vernieuwd Vocallis

Veel belangstelling voor vernieuwd Vocallis

Auteur: Maarten van Laarhoven

In een goed gevulde Sint Janskerk in Maastricht is vrijdagavond de eerste editie van het geheel vernieuwde Festival Vocallis – ook Festival Vocallis21 genoemd – van start gegaan, een elf dagen durend festival dat voornamelijk draait om vocale muziek in al zijn verschijningsvormen. Tijdens het openingsconcert waren liederen te horen van onder anderen Henri Dubarc, Richard Wagner en Hector Berlioz, allemaal componisten die actief waren in het Parijs van de tweede helft van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste.

De liederencycli werden ten gehore gebracht door de inmiddels wereldberoemde Nederlandse sopraan Lenneke Ruiten en de Franse mezzosopraan Eléonore Marmeuse.  

De belangstelling voor het openingsconcert – dat werd bijgewoond door onder anderen cultuurgedeputeerde Ger Koopmans – was zo groot, dat bij aanvang al snel duidelijk werd dat de organisatie te weinig programmaboekjes had laten drukken.

Behalve Franse liederen uit het Fin de Siècle en de periode vlak daarvoor werden werken uitgevoerd van Maurice Ravel (onder andere het beroemde Strijkkwartet in F) en Gabriel Fauré. De Limburgse componist Marijn Simons stond garant voor een heuse wereldpremière met een stuk getiteld La nuit, lorsque je dors opus 84.

Festival Vocallis duurt nog tot en met 12 november. De concerten en andere activiteiten vinden plaats op diverse plaatsen in Zuid-Limburg. Kijk voor alle details, kaartverkoop en het volledige programma op de site van Festival Vocallis 2017 https://www.festivalvocallis.nl/

 

Fotografie: Olga van Borren

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.