Home > Kunst en Cultuur > Montreux-winnares Cyrille Aimée naar Vrijthof-theater

Montreux-winnares Cyrille Aimée naar Vrijthof-theater

Auteur: Maarten van Laarhoven

Jazz Maastricht gaat een andere koers varen. Het meerdaagse festival, dat de afgelopen jaren werd gehouden tijdens het laatste weekend van TEFAF Maastricht, maakt plaats voor een nieuwe opzet. In plaats van de meeste acts in één festivalweekend te concentreren heeft de organisatie ervoor gekozen om gedurende het hele jaar, verdeeld over het seizoen, diverse inspirerende concerten te programmeren onder de noemer World Top Concert.

Volgens Jazz Maastricht is er op die manier meer ruimte voor het boeken van verschillende topbands. ,,In het verleden bleek dit lastig te zijn omdat er één datum vast stond en er ook rekening gehouden moest worden met de drukke agenda’s van de artiesten zelf”, zo laat de organisatie weten. Wat ook meespeelt is dat er tijdens TEFAF op cultureel gebied erg veel te doen is in de stad, waardoor Jazz Maastricht met zijn gebruikelijke wereldacts niet de aandacht krijgt die het verdient.

Het eerste World Top Concert vindt plaats op 29 september in het Theater aan het Vrijthof. De avond staat grotendeels in het teken van de Franse zangeres Cyrille Aimée (1984), een wereldvermaard vertolkster van gypsy jazz, een genre waar ze al op jonge leeftijd mee in aanraking kwam. Aimée behaalde in 2007 een eerste plaats tijdens het Montreux Jazz Festival. In 2012 won ze de Sarah Vaughan International Jazz Competition.

Het optreden van de charmante Française wordt voorafgegaan een performance van saxofonist Benjamin Herman, drievoudig winnaar van de Edison Award. Hij komt naar Maastricht samen met het Robin Nolan Trio.

Kijk voor meer informatie over het dubbelconcert en de kaartverkoop (kaarten kosten 25 euro; studenten betalen 10 euro) op de sites van Jazz Maastricht en het Theater aan het Vrijthof.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.