Home > Kunst en Cultuur > Speciaal fonds voor Maastrichtse basilieken

Speciaal fonds voor Maastrichtse basilieken

Dit weekeinde wordt een speciaal fonds opgericht ter ondersteuning van de twee basilieken van Maastricht. Met het zogeheten Basilicafonds wordt geld geworven voor het onderhoud van de St. Servaas-basiliek en de Onze Lieve Vrouwe-basiliek.

Het fonds wordt opgenomen in het fondsenpodium dat onder de naam ‘Ik pas bij’ door de stichting Elisabeth Strouven Fonds in het leven wordt geroepen. De al eerder opgerichte fondsen ter ondersteuning van het Bonnefanten en de philharmonie zuid komen daar ook bij.

Het Elisabeth Strouven Fonds zal de binnengekomen giften beheren, omdat deze stichting veel ervaring heeft in kapitaalbeleggingen. De besturen van de basilieken moeten zelf actief aan de slag met het Basilicafonds. Gemikt wordt vooral op mensen die op enig moment een geldbedrag – groot of klein – willen achterlaten voor het kostbare onderhoud van beide monumenten.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu