Home > Kunst en Cultuur > Vurig Pinksterconcert van Sainte Cécile in Theater aan het Vrijthof

Vurig Pinksterconcert van Sainte Cécile in Theater aan het Vrijthof

 Het traditionele Pinksterconcert van harmonie Sainte Cécile uit Eijsden in het Theater aan het Vrijthof kreeg deze keer een vurig karakter. Dirigent Jan Cober stelde onder de titel French Kiss een gevarieerd programma samen met voor de pauze onder meer Spaanse muziek plus het bekende Rhapsody in Blue met de getalenteerde Spaanse trompetsolist Antonio Cambres. Zo kon Cober zijn dirigentschap in Madrid en Eijsden mooi combineren.

Na de pauze werden vooral Frans georiënteerde melodieën gespeeld die we kennen van onder meer Jacques Brel, Ramses Shaffy en Michel Fugain. Deze keer werden die liedjes gezongen door het echtpaar Sef Thissen en Leta Bell, die de teksten in het Nederlands en soms zelfs in het Limburgs vertolkten.

Dat zorgde voor een bijzonder sfeervolle avond, waarop harmonie Sainte Cécile de status van amateurmuziekgezelschap regelmatig ver overstijgt.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.