Home > Kunst en Cultuur > Eerste exemplaar nieuw boek Armand Vliegen voor Rik Felderhof

Eerste exemplaar nieuw boek Armand Vliegen voor Rik Felderhof

‘Fuck the bucketlist’ is de titel van een boek dat de Maastrichtse ondernemer en bedrijfsadviseur Armand Vliegen in 2019 schreef. In nette bewoordingen: mensen zouden helemaal geen ‘bucketlist’ moeten willen hebben, want het leven is veel te kort en te onvoorspelbaar om dingen die je leuk vindt uit te stellen. Kortom: nu genieten, is het motto, want ‘later’ kan weleens te laat zijn.

In Marres-Atelier des Amis – de luxueuze meubelzaak die sinds kort gevestigd is in de monumentale oude wortelwasserij in Lanaken – werd gisteravond het vervolg op ‘Fuck the bucketlist’ gepresenteerd onder de veelzeggende titel: ‘(Grenzeloos) genieten is een kunst, ondernemen niet’. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan televisiepersoonlijkheid Rik Felderhof, die als presentator van het legendarische televisieprogramma Villa Felderhof (1996-2010) het heerlijke gevoel van grenzeloos genieten aan de Côte d’Azur in miljoenen Nederlandse huiskamers bracht. Ook zijn jeugdvriend Hans Melissen – regisseur van Villa Felderhof – was bij de uitreiking aanwezig.

Zowel ondernemen als genieten is voor iedereen weggelegd, is de kern van het nieuwe boek van Vliegen, dat hij uitbracht ter gelegenheid van zijn 65 ste verjaardag, niet geheel toevallig de dag waarop je in vroeger tijden, na een arbeidzaam leven eindelijk ‘van Drees mocht trekken’, waarna het grote genieten kon beginnen. Althans in theorie, want veel gepensioneerden bakten er nauwelijks iets van. Tegenwoordig wordt 65 gezien als het ‘nieuwe 45’ en zijn ouderen langer dan ooit vitaal.

Toch is het goed om met volle van het leven te genieten wanneer je nog volldig fit van lijf en leden bent, betoogt Vliegen in zijn nieuwe boek, waarin het over het thema in gesprek gaat met ondernemers in Nederlands en Belgisch Limburg. De presentatie werd bijgewoond door zo’n 150 genodigden. De culinaire omlijsting werd verzorgd door het team van sterrenrestaurant Tout à Fait in Maastricht.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.