Home > Kunst en Cultuur > Populaire Mestreechse Hierezitting gaat komend jaar niet door

Populaire Mestreechse Hierezitting gaat komend jaar niet door

De 21e Mestreechse Hierezitting, die gepland stond voor 7 februari 2021, is geannuleerd. Dat heeft Ron Weyzen namens het bestuur bekendgemaakt. ,,Daar waar andere evenementen wellicht nog enige ademruimte in de tijd hebben om een besluit te nemen, zijn wij genoodzaakt dat al in dit vroegtijdig stadium te overwegen en te besluiten”, zo laat hij weten.

Volgens Weyzen is lang gewikt en gewogen voordat de knoop werd doorgehakt. Dit mede omdat het onduidelijk is hoe de coronamaatregelen er in de aanloop naar carnaval uitzien. ,,Wij hebben ons met name de vraag gesteld in welke mate we de kwaliteit en sfeer kunnen leveren die terecht mag worden verwacht. Eventueel te zijner tijd verplichte corona maatregelen zijn daarbij, zeker voor ons evenement, sterk van invloed maar op voorhand niet in te schatten.”

Ook de vraag of het artiestenprogramma op het gewenste niveau kon worden ingevuld, heeft een rol gespeeld bij het besluit. ,,Andere jaren was dit al ruim voor de zomer geregeld. Nu is onbekend hoe dat uitpakt.”

Tot slot is rekening gehouden met de financiële risico’s en de verwachte opstelling sponsorbedrijven. Daarbij is de vraag gesteld of deze hun gasten een zelfde groot plezier zouden doen met een uitnodiging als voorafgaande twintig jaar. ,,De geluiden die ons bereiken doen ons daar sterk aan twijfelen”, aldus Weyzen, ,,Natuurlijk doen we dit met pijn in het hart, maar met de overtuiging dat dit besluit het juiste is.”

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu