Home > Kunst en Cultuur > Haiku in Bloom

Haiku in Bloom

Het chrysantenfestival in de Japanse Tuin in Hasselt

Wie aan Allerheiligen denkt,  denkt aan chrysanten. Terwijl wij de chrysant met de dood associëren, staat deze bloem in Japan eigenlijk voor licht en onsterfelijkheid, voor een lang en gelukkig leven. Net het omgekeerde dus.

Meer nog, de chrysant vormt het jaarlijks hoogtepunt van de herfst in de Japanse Tuin, want men viert er het ‘Kikamatsuri’ festival. Onder het thema ‘Haiku in Bloom’ wordt je ondergedompeld in een combinatie van kleurrijke bloemen- en woordcomposities. Laat je zeker verrassen door de unieke sfeer van letterkapper Jos Geussens. Hij vat namelijk haiku’s in steen. Haiku is een korte Japanse dichtvorm gelinkt of geïnspireerd door Zen. Denk aan Oosterse meesters als Issa of Shuson, maar ook Herman Van Rompuy, ex-president van Europa, levert hier zijn bijdrage.

En dat alles gelardeerd door een veelzijdige bloemenpracht van herfstbloeiers! Van diep wijnrood en warm oranje over sfeervol lila  tot vrolijk geel.  Gecombineerd met siergrassen en papavers zorgen ze voor een moderne look. De chrysanten vormen de leidraad waarlangs je als bezoeker je weg vindt doorheen de tuin. Bloemkunstenaar Tom De Houwer zorgt samen met Regine Motmans en Els Claes voor bijzondere montages. Vergeet zeker niet het Shinto tempeltje te bezoeken. Het brengt je vast geluk en lang leven!

Nog tot en met 30 oktober 2020 zijn er online tickets te koop voor de Japanse Tuin
Gouverneur Verwilghensingel 15, 3500 Hasselt – visithasselt.be

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu