Home > Kunst en Cultuur > Jekerklassiek 2022: warme klanken op mooie plekjes in Maastricht

Jekerklassiek 2022: warme klanken op mooie plekjes in Maastricht

Het gratis toegankelijke klassieke muziekfestival JekerKlassiek vult zondag 12 juni opnieuw de straten van het Maastrichtse Jekerkwartier met klassieke klanken. Optredens zijn er onder meer van diverse musici van philharmonie zuidnederland.

Na twee jaar afwezigheid door corona heeft de zomerse opzet van dit festival niets aan kracht verloren: het presenteert klassieke muziek op een toegankelijke manier op een aantal unieke locaties in het Jekerkwartier, volgens velen het mooiste en sfeervolste stukje van de Limburgse hoofdstad. De optredens vinden zowel binnen als buiten plaats. Het gaat om een combinatie van onverwachte, bekende, onbekende en intieme locaties, waar klassieke ensembles mini-concertjes geven.

Dit jaar zijn de volgende locaties uitgekozen: Historisch Centrum Limburg, Le Marais Deux, Angels & Heroes, de Bisschopsmolen, Vioolbouwer Rijsemus en de binnentuinstadswal Lang Grachtje.

Zoals gebruikelijk wordt ook dit jaar JekerKlassiek afgesloten met een knaller: een concert van de Crossbone Collective op het pleintje Sint Pieterstraat 5.

JekerKlassiek vindt plaats op zondag 12 juni 2022 vanaf 13.30 uur en is gratis toegankelijk. Het volledige programma is te vinden op www.jekerklassiek.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.