Home > Kunst en Cultuur > Theo Bovens voorzitter Raad van Toezicht Toneelgroep Maastricht

Theo Bovens voorzitter Raad van Toezicht Toneelgroep Maastricht

Theo Bovens (1959) is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Toneelgroep Maastricht. De Maastrichtenaar volgt Odile Wolfs op die na het maximum van twee statutaire termijnen in juni 2021 afscheid nam van Toneelgroep Maastricht.

Als bestuurder in hart en nieren -gouverneur van Limburg (2011-2021) en ex-waarnemend burgemeester van Enschede (eind 2021 tot 1 februari 2022)- ziet Bovens veel uitdagingen in zijn nieuwe functie.

Theo Bovens: „Toneelgroep Maastricht is een sterke club met goede producten en resultaten. Uitdaging genoeg om dit hoge niveau vast te houden. Maar extra uitdagend is het om ter voorbereiding op een nieuwe cultuurplan-periode na te denken over onze koers. De corona-periode alsmede onze betrokkenheid bij grootschalige producties (o.a. de musical  Dagboek van een Herdershond i.s.m. Albert Verlinde Produkties red.) brachten nieuwe ervaringen. Hoe geven we die een plek, wat is goed voor het cultuuraanbod in Limburg en Nederland, en welke rol wil Toneelgroep Maastricht daarin spelen? Vragen die ervoor zorgen dat ik mij geen seconde zal vervelen.”

De Raad van Toezicht van Toneelgroep Maastricht is verheugd met de aanstelling van Bovens als voorzitter: „Wij zijn er van overtuigd dat zijn bevlogenheid, hart voor cultuur en bestuurlijke ervaring een grote toegevoegde waarde gaat zijn voor de realisatie van de ambitieuze doelstellingen van de Toneelgroep Maastricht.”

Toneelgroep Maastricht, opgericht in 2009, staat sinds 2015 onder leiding van de artistiek leiders Servé Hermans en Michel Sluysmans. Komende zomer gaat een spektakelmusical in première over Limburg en het hoog water onder de titel Het was Zondag in het Zuiden met medewerking van de Noord-Limburgse dialectband Rowwen Hèze.

hide auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.