Home > Kunst en Cultuur > Alison Jackson in Fotomuseum aan het Vrijthof

Alison Jackson in Fotomuseum aan het Vrijthof

In het Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht is de expositie ‘Truth is Dead’
geopend van de Britse fotograaf en filmmaker Alison Jackson. De tentoonstelling toont zestig humoristische portretten van internationale celebrities en twee video’s. Voor de enscenering van de gesimuleerde paparazzi shots en documentaire beelden zijn lookalikes en acteurs gezocht.

Tot de beroemde publieke figuren behoren leden van de Britse koninklijke familie, David en Victoria Beckham, Bill Clinton, Simon Cowell, Elton John, Kim Kardashian, Kanye West, Angela Merkel, Marilyn Monroe, Barack Obama en Donald Trump.

De gedachte achter het werk is dat de samenleving geobsedeerd lijkt door beroemdheden, die achtervolgd worden door paparazzi. Volgens Jackson is ‘de waarheid dood’. „Niets wat ons wordt getoond is betrouwbaar; alles kan fake zijn en niets is authentiek.”

Met acteurs of dubbelgangers maakt Jackson realistische paparazzi shots van de intieme en denkbeeldige privélevens van beroemdheden.

De tentoonstelling loopt tot en met 15 september.

Vrijthof 18, Maastricht (NL) – fotomuseumaanhetvrijthof.nl

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.