Home > Culinair > Michelin gaat restaurants boeken

Michelin gaat restaurants boeken

Auteur: Jo Cortenraedt

Michelin heeft het bedrijf BookaTable overgenomen. BookaTable, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Londen, is met meer dan 15.000 restaurants die gebruik maken van haar diensten en meer dan 34 miljoen gereserveerde couverts in Europa in 2015, Europees leider in het online reserveren van restaurants.

Michelin had in maart 2013 al een meerjarig partnership afgesloten met BookaTable. Dit is een nieuwe stap voor de leider in restaurantgids om een nieuw verdienmodel op te zetten. De verkoop van gidsen loopt terug maar anderzijds blijft Michelin wereldwijd marktleider en ook de standaard voor restaurantbeoordelingen. De Franse firma had al allerlei mobiele applicaties ontwikkeld voor meer service, deels betaald. Door nu met BookaTable in zee te gaan, kan Michelin niet alleen restaurant beoordelen, maar ook verdienen aan elke boeking via deze organisatie.

Deze acquisitie stelt Michelin in staat om haar traditionele ervaring in de restaurantwereld te kapitaliseren en Europees leider te worden in het online reserveren van restaurants. Ook kan Michelin hierdoor in de toekomst haar aanbod in nieuwe landen introduceren; met name in de Scandinavische landen.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu