Home > Branded content > OGGETTI: geen spullen, maar objecten

OGGETTI: geen spullen, maar objecten

Een zebrahoofd uit Afrika. Een kinderfietsje van bijna honderd jaar oud uit Birma. Maar ook werken van belangrijke Nederlandse kunstenaars, decoratieworstjes uit Frankrijk, bokshandschoenen en honderden andere objecten – antiek, vintage, retro, maar soms ook nieuw − die niet alleen een lust zijn voor het oog, maar ook een plek verdienen in een prachtig interieur. „Achter elk object in deze winkel schuilt een mooi verhaal,” zegt Joep Schmeitz. Hij is de drijvende kracht achter Oggetti (spreek uit: Odzjetti), een bijzondere galerie annex winkel vol met bijzondere objecten van uiteenlopende aard, gevestigd in een voormalige bakkerij in de Vliegenstraat in Bunde.

Joep Schmeitz: „Oggetti is Italiaans voor objecten. Oggetti klinkt veel mooier dan de Nederlandse vertaling. Daarnaast maakt de naam in één klap duidelijk wat we doen: we verkopen geen spullen, maar objecten. Elk stuk dat hier de deur uitgaat is mooi, bijzonder of uniek.”

Liefde voor schoonheid
De objecten zijn afkomstig uit de hele wereld. „Van Japan tot Bunde. Op reis door Thailand zag ik eens een mooi kastje staan. Niet lang daarna stuitte ik op een hele fraaie stoel. Voordat ik het zelf in de gaten had, had ik een hele container vol.”

Schmeitz heeft de liefde voor mooie objecten van huis uit meegekregen. „Mijn ouders hadden een groot bedrijf in luxe decoratiemateriaal, Vivant Decorations, dat is voortgezet door mijn broer. Met hen heb ik van jongs af aan gereisd en geleerd goed te kijken naar objecten. Je zou kunnen zeggen dat handel en liefde voor schoonheid in mijn genen zit.”

Klein museum
Oggetti is in feite een klein museum. „We verkopen alleen bijzondere of unieke stukken en geen voorwerpen die in grote series zijn gemaakt of ook op andere plaatsen verkrijgbaar zijn. Wij willen een alternatief zijn voor de talloze winkels op internet. Aanvoelen en doorgronden wat een object doet met een omgeving is belangrijk. Ik nodig iedereen uit om de tijd te nemen en met een kopje koffie in de hand rustig rond te kijken.”

De prijzen van de oggetti in de winkel lopen sterk uiteen. „Ik heb cadeauartikelen van enkele tientjes, maar ook topstukken als een Japanse kast met heel veel laadjes die tachtig, negentig jaar oud is. Eigenlijk heb ik voor iedereen wat. Voor de buurman uit Bunde en voor bedrijven die een nieuwe inrichting willen. Maar ook voor de koningin, mocht ze hier een keertje binnenwandelen.”

Oggetti
www.oggetti.nl

______________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu