Home > Blog Jo Cortenraedt > Johnny Depp herovert Cannes als koning Lodewijk XV

Johnny Depp herovert Cannes als koning Lodewijk XV

Verschillende keren was Johnny Depp de grote ster op het filmfestival van Cannes, maar van zijn glans leek niet meer veel over na het schandaal en de rechtszaak over vermeende mishandeling van zijn voormalige partner Amber Heard. Uiteindelijk won de Amerikaanse acteur op juridisch vlak, maar de vraag was of hij niet van de sokkel was gevallen voor het grote publiek na alle negatieve publiciteit, inclusief live-uitzendingen van de rechtszaak op de Amerikaanse televisie.

Niets lijkt minder waar in Cannes, waar hij glorieus is teruggekeerd en wel in een heel bijzondere rol, die van de Franse koning Lodewijk XV in de film Jeanne du Barry. Een Franse kostuumfilm die zich afspeelt in de 18e eeuw met Depp als heuse koning met de kledij die daar destijds bij hoorde.

Regisseuse Maïwenn is tevens zijn tegenspeelster in de rol van een volksmeid die de minnares van de plaatselijke graaf is. Die stelt haar voor aan de koning en tot ieders verbazing valt deze als een blok voor de charmes van de ranke brunette. Er wordt schande gesproken dat aan het hof een dergelijke dame van lage stand haar opwachting maakt, maar de verliefde koning geeft geen krimp en zet zijn wens door.

Op de persconferentie vertelde een voorzichtig formulerende Johnny Depp dat hij blij is dat hij eindelijk weer aan acteren toekomt. ,,Want mijn leven kwam even in een heel vreemde film terecht vanwege die rechtszaak. Ik had nooit gedacht dat me dit zou kunnen gebeuren.”

Op de vraag of hij niet bang was voor protesten tegen zijn komst naar Cannes, antwoordde hij: ,,Ik ben niet veroordeeld en los daarvan kennen mensen de feiten niet, dus als ze zich een oordeel aanmeten, dan doen ze dat op wat ze vernemen uit de media. Daar kan ik niks mee. Er werd ook gefluisterd dat Hollywood mij zou gaan boycotten. Ik heb er niks van gehoord, maar als het zo zou zijn, dan moet dat maar, het maakt me niet veel uit. De mensen moeten maar geloven wat ze willen geloven. Al die heisa vind ik flauwekul, maar het komt wel op je af. Het is niet dat ik nu bewust voor een Franse film heb gekozen, maar ik vond het een geweldig aanbod van Maïwenn, een zeer passionele filmmaker. Ik heb het scenario gelezen en ik was meteen enthousiast. Daarna ben ik me gaan verdiepen in de geschiedenis en ik heb een Franse taalcoach genomen. Vooral de eerste opnamen in Versailles waren prachtig, de hele entourage maakte grote indruk op me.”

Het was voor Johnny Depp wel een verrassing dat hij voor deze rol werd gekozen, maar Maïwenn was er duidelijk over. ,,Ik heb vanaf het begin aan hem gedacht, hij kan die rol prachtig vertolken. En complimenten voor zijn Frans, hij spreekt het accentloos uit.”

Ook rondom de rode loper had Johnny Depp geen last van een mogelijke controverse rond zijn persoon. De fans schreeuwden even hard als ze dat andere keren hadden gedaan toen deze superster naar Cannes kwam.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.