Home > Kunst en Cultuur > Jubileumconcert van Limburgse topmuzikanten in Hasselt

Jubileumconcert van Limburgse topmuzikanten in Hasselt

Ter ere van het 50-jarige jubileum van het Cultureel Centrum in Hasselt stond er een bijzonder concert geprogrammeerd van het Belgian National Orchestra met de drie internationaal succesvolle muzikale solisten die Limburg rijk is.

Harpiste Anneleen Lenaerts, klarinettist Roeland Hendrikx en trompettist Jeroen Berwaerts speelden elk op hun beurt samen met het orkest onder leiding van dirigent Martijn Dendievel voor een nagenoeg uitverkochte zaal.

Het publiek genoot zeer van deze muzikale hoogstandjes, onder wie Willy Claes, de gewezen secretaris-generaal van de NAVO, die ondanks zijn hoge leeftijd nog altijd zelf muziek speelt en dirigeert, onder meer bij de Zomeropera in Alden Biesen.

Na afloop van het concert dankte hij Anneleen Lenaerts voor haar fraaie spel. Haar bijdrage had voor hem wel wat langer mogen duren dan enkel voor de pauze. Niettemin beleefde ook hij een bijzondere avond in Hasselt.

Interessant was nog de link met het Conservatorium Maastricht. Zowel Anneleen Lenaerts als ook Roeland Hendrikx zijn als docent aan dit onderwijsinstituut verbonden.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.