Home > Kunst en Cultuur > Boek over het leven van de familie Leers

Boek over het leven van de familie Leers

In de boekhandel Dominicanen in Maastricht heeft Sarah Leers haar boek Victoria gepresenteerd, waarbij ze een eerste exemplaar aanbood aan haar vader Gerd Leers, voormalig minister en burgemeester, onder meer van de Limburgse hoofdstad.

In het boek wordt de familiegeschiedenis beschreven, te beginnen met de wasmachinefabriek van haar overgrootvader, en de merknaam daarvan was Victoria. De fabriek stond in Brunssum en bloeide. Maar zoon André, de vader van Gerd Leers, kon dat succes niet vasthouden. Bovendien raakte hij aan de drank en stierf op 40-jarige leeftijd.

“Het was een moeilijke jeugd, maar mede daardoor hebben we leren vechten”, vertelde de voormalige burgervader van Maastricht.

Burgemeester van Den Haag Jan van Zanen kwam naar de presentatie omdat Sarah Leers zijn teksten schrijft voor de Nederlandse Vereniging van Gemeenten. “Voor haar heb ik die reis graag over.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu