Home > André Rieu > Limbourgeois

Limbourgeois

Auteur: Jo Cortenraedt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Vrijthof-concerten van André Rieu zijn gestart in een warme, zomerse sfeer. Bij stralend weer en heerlijke temperaturen zat de sfeer er de eerste avond meteen goed in.
De gasten op de bomvolle terrassen werden in de juiste stemming gebracht door harmonie Sainte Cécile daarna volgde, van 21 uur tot middernacht, het concert van André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest.

Centraal stond deze keer de wals en daarvoor waren maar liefst 300 professionele dansers naar Maastricht gekomen, om overal op en rond het plein te walsen. Dat zorgde niet alleen voor mooie beelden, maar ook voor een extra feestelijke sfeer.

Onder de ruim 10.000 bezoekers waren weer veel gasten uit het buitenland, van over de hele wereld. Een speciaal welkom was er voor de grote groep Engelse fans. ‘Welcome in Europe’  zei André Rieu, met een knipoog naar de recente Brexit.

De special guest van dit jaar was de Duitse zanger Lou Bega, bekend van de hit Mambo nr 5. 

Burgemeester Annemarie Penn had een groep Vlaamse politici uitgenodigd om Maastricht op deze manier te laten ontdekken. Na afloop van het concert nam zij haar gasten mee backstage voor een kennismaking met de ster van de avond.

Een uitgebreide impressie van het concert is op zondagavond te zien in een speciale uitzending van L1TV.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.