Home > Kunst en Cultuur > Nieuwe voorzitter Paintings TEFAF Maastricht met Limburgse roots

Nieuwe voorzitter Paintings TEFAF Maastricht met Limburgse roots

De Board of Trustees van TEFAF heeft Paul Smeets benoemd tot voorzitter van Paintings TEFAF Maastricht. In deze functie volgt Smeets  Konrad Bernheimer op en treedt hij toe tot het Executive Committee van TEFAF. Smeets is sinds 2017 lid van de Board of Trustees.

Konrad Bernheimer, die al eerder heeft aangegeven plaats te willen maken voor de jongere generatie, wordt per 1 juni 2018 Emeritus voorzitter Paintings en zal gedurende een overgangsperiode van een jaar nauw samenwerken met Smeets. Bernheimer blijft lid van het Executive Committee en de Board of Trustees van TEFAF.

“We zijn verheugd dat Paul bereid is voorzitter Paintings te worden en zitting te nemen in het Executive Committee. We willen vanzelfsprekend van de gelegenheid gebruik maken om Konrad te bedanken voor zijn inzet voor TEFAF en jarenlange toewijding als voorzitter Paintings”, aldus Nanne Dekking, voorzitter van de Board of Trustees van TEFAF.

TEFAF Maastricht heeft drie secties die elk onder leiding staan van een specialist: Paul Smeets, voorzitter Paintings; Christophe de Quénetain, voorzitter Antiques, en Christophe Van de Weghe, voorzitter Modern; zij zijn elk verantwoordelijk voor het selectieproces binnen hun vakgebied.

Paul Smeets volgde in 2005 zijn vader Rob Smeets op als kunsthandelaar. Die groeide op in het Limburgse Eijsden en verhuisde op latere leeftijd naar Milaan. Daar begon hij een galerie in oude meesters en nam hij ook deel aan TEFAF Maastricht.

De galerie heet officieel nog Rob Smeets, die inmiddels overleden is. De galerie is tegenwoordig gevestigd in Genève.

„Ik spreek weliswaar geen Nederlands, en zeker niet het Limburgse dialect van mijn vader, want ik ben in Italië opgegroeid,  maar ik voel mijn benoeming wel als een soort eerbetoon aan mijn vader. Hij zou er heel trots op zijn”, aldus de reactie van Paul Smeets.

Paul Smeets is een uitgesproken voorstander van de verdere versterking tussen TEFAF en de stad Maastricht.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu