Home > Kunst en Cultuur > Familie Rieu en Elisabeth Strouven brengen kinderen muziek bij

Familie Rieu en Elisabeth Strouven brengen kinderen muziek bij

Muziek is een verrijking van het leven. Dat principe brengt André Rieu niet alleen op de wereldpodia in de praktijk, hij en zijn familie willen ook zoveel mogelijk kinderen de kans geven om muziekles te volgen. Zeker nu het muziekonderwijs op de scholen in Nederland achterblijft.

Daarom is in samenwerking met het Elisabeth Strouven Fonds de Stichting Toekomstmuziek opgericht, met zoon Pierre Rieu als voorzitter.

Ze zijn begonnen met het project ‘viool op school’. Ruim 100 kinderen twee basisscholen in Maastricht volgen sinds februari muziekonderwijs, betaald door de stichting. In het Theater aan het Vrijthof hadden zij een eerste optreden en begeleidden zij onder meer zangeres Emma Kok en zanger John Tana.

De bedoeling is dat ze na de zomervakantie verder gaan met de muzieklessen.

,,Dit is enorm dankbaar om te doen”, vertelde Pierre Rieu. ,,Op deze manier kunnen we de kinderen ondersteunen en als je ziet hoe enthousiast ze zijn, dan geeft dat een enorme voldoening.”

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.