Home > Kunst en Cultuur > Venlose film in Cannes

Venlose film in Cannes

De Venlose documentairefilm Mijn vader de Hasjkoning wordt op het filmfestival in Cannes aangeboden op de filmmarkt. De Nederlandse agent Scoop brengt de film onder de titel The Hasjking, my father’s story.

Co-producent en bedenker van de film Will Falize is dezer dagen op het beroemde filmfestival om zijn documentaire te promoten. ,,Het is een verhaal dat een internationale markt verdient, en hier proberen we de eerste contacten daarvoor te leggen. Het is nog te vroeg om al van een succes te spreken, pas na het festival worden de opgedane contacten verder aangehaald.”

Will Falize heeft een documentaireserie gemaakt over zijn vader Jan, die jarenlang een grote hasjhandelaar was in Venlo. ,,Dat is helaas een waargebeurd verhaal, eerst dat hij er steenrijk mee werd en later dat hij alles kwijtraakte. Hij is nu 69 en pas sinds twee jaar is hij schuldenvrij.”

De documentaire ging in december in Venlo in première en wordt vertoond via Videoland. ,,De bereikcijfers waren heel goed, maar ik zie het vooral als een begin van een nieuwe carrière”, vertelt Will Falize in Cannes. ,,Ik ben al vroeg thuis weggegaan omdat ik niet in die drugswereld wilde zitten, en heb de foto- en filmacademie in Amsterdam gedaan. Daarna heb ik jaren in New York gewerkt. Sinds een aantal jaren ben ik weer terug in Venlo.”

Falize maakte de documentaire samen met Ruud Lenssen uit Horst, die al veel films op zijn naam heeft staan. ,,In de film doe ik zelf een aantal interviews en de voice-over. Ik ben er dus diep bij betrokken. Samen met Ruud Lenssen en producent Julius Ponten zijn we nu een volgende serie aan het voorbereiden en die gaat – vreemd genoeg – over mijn moeder Lisa Weiss. Ook geen alledaagse vrouw. Ze is zangeres en heeft een Sinti-achtergrond. Ze is al vroeg gescheiden van mijn vader. We zijn in gesprek met een Nederlandse omroep voor uitzending in vier delen. En ja wie weet, kunnen we die dan ook weer in Cannes aanbieden.”

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.