Home > Kunst en Cultuur > Feestelijke opening Maximiliaan’s Fine Arts

Feestelijke opening Maximiliaan’s Fine Arts

Maastricht is sinds dit weekend een kunstgalerie met internationale uitstraling rijker. Cultuurwethouder Bert Jongen verrichtte gisteren in de St. Pieterstraat de feestelijke opening van Maximiliaan’s Fine Arts, een galerie die eigendom is van Max Rutten.

Deze in Brunssum opgegroeide kunsthandelaar vertrok 25 jaar geleden naar de Verenigde Staten, waar hij in de loop der tijd een succesvol kunstimperium wist op te bouwen. Terug in Limburg zocht hij naar een plek om zijn kunsthandel voort te zetten en vond die in de St. Pieterstraat in het oude centrum van Maastricht. Daar is in het kader van TEFAF de afgetrapt met een tentoonstelling rond het werk van Nina Rodin, de Zwitserse kunstenares Nina Rodin.

Rutten geniet in de internationale wereld van de kunst een behoorlijk aanzien. De afgelopen kwarteeuw runde hij kunstgalerieën in New York, Miami en Dallas. Vanuit die positie boekte hij successen op wereldvermaarde kunstbeurzen, waaronder Art Basel in Miami, The London Art Fair en natuurlijk TEFAF Maastricht. Rutten is een belangrijk ambassadeur voor Maastricht, want tegen iedereen die ook maar iets voorstelt in de kunsthandel vertelt de Limburger graag en uitvoerig dat zijn ‘hometown’ Maastricht een van de epicentra van de internationale kunstwereld is en als zodanig het bezoeken meer dan waard.

Dat Rutten er na al die jaren voor gekozen heeft zich opnieuw te vestigen in Maastricht hangt volgens de kunsthandelaar nauw samen met de internationale status die Maastricht als kunst- en cultuurstad heeft verworven. Het is tevens een bewijs dat de economie en cultuur van de regio Maastricht succesvolle ondernemers veel te bieden heeft, aldus Rutten, die behalve als kunsthandelaar en cultureel ondernemer ook actief is als financieel adviseur voor culturele organisaties in de VS en Nederland.

In zijn Maastrichtse galerie zullen zowel tentoonstellingen te zien zijn op het gebied van conceptuele kunst als tentoonstellingen die geschikt zijn voor een wat breder publiek.

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu